Welcome, visitor! [ Register | Login

Cara nak tarik pembeli di Facebook

Panduan June 14, 2017

salesup

Dalam zaman yang serba kos tinggi sekarang ni , dah semakin ramai yang cuba untuk buat bisnes online , terutama sekali di Facebook. Tapi kalau kita just menjual sahaja tanpa strategi yang betul maka tak lama lah bisnes kita bertahan. Ramai yang mengalami masalah seperti

“Saya dah buat macam-macam promosi, tiada sales la”
“Buat ads, hasilnya cukup-cukup cover kos iklan saja”
“Bagaimana nak dapatkan sales konsisten setiap hari dari FB?”
“Friend saya banyak, tapi susah nak dapat sales”
“Saya dah habis ribuan RM untuk dapatkan LIKE, tapi sales slow sangat”
“Hari-hari saya promot di FB, tapi orang LIKE saja”

Berikut adalah asas  cara untuk tarik pembeli di facebook yang perlu diamalkan oleh setiap peniaga online.

  1. Produk atau Servis yang dijual mesti lah ada PERMINTAAN .

Mana perniagaan pun sama ada offline atau online . Kalau kita nak berniaga , rules pertama ialah JANGAN SYOK SENDIRI, jangan ikut nafsu sahaja nak jual apa , seeloknya juallah barang yg orang nak beli. Buat lah sedikit research untuk produk yang sama. Melainkan produk kita adalah unik. Maksud saya unik ni , tak ada orang lain yang jual. Untuk produk yang unik ni saya akan ceritakan lain kali untuk satu posting khusus.  Sebagai permulaan kita boleh start research diri kita dan rakan rakan di sekitar facebook kita dulu. Ada jenis produk jenis bermusim , ada jenis produk yang laku keras. Kena spend masa untuk buat kajian. Yang paling penting JUAL PRODUK YANG ORG NAK BELI DAN ORANG SELALU FIKIRKAN SETIAP HARI. Orang masuk facebook ni ada bermacam golongan memang niat asal pun tak mahu membeli tapi kalau terlintas di wall mereka apa yang sedang mereka fikirkan. Masa tu lah umpan mengena!

2. PROSPEK YANG TEPAT.

prospek-4life

Ini yang banyak orang tak sedar. Saya sendiri pun dulu, semua orang saya add friend. Itu yang timbul masalah. “Friendlist berlambak tapi takde orang nak beli”. Kita kena cari PROSPEK. Kalau skang ni sifu online akan panggil teknik FUNNEL. Funnel ni bermaksud corong. Mengecilkan skop Prospek kepada yang betul betul berminat. Buat apa kita promot sampai lebam kalau orang tu memang tak berminat. Tapi kalau kita jumpa REAL AUDIENCE. ataupun PEMINAT SEBENAR ataupun PELANGGAN LAPAR ataupun PROSPEK . Tak perlu kita cerita banyak. Cuma apa yang perlu ialah membina kepercayaan dan mencuri hari Prospek tersebut.

3.COPYWRITING YANG MELELEH

Buat ayat pun kena berseni. Ingat tak masa bercinta dulu dulu. Ayat bukan main power. Nak berniaga online pun AYAT KENA POWER . Apabila kita dah dapat Prospek dan tentukan hala tuju mereka apa yang perlu kita buat. COPYWRITING ataupun Mesej yang perlu disampaikan mestilah mampu mencairkan hati pelanggan. Prospek ni memang asalnya PELANGGAN YG SUDAH JATUH CINTA DGN PRODUK tu. Tinggal kita kena bagi pelanggan jatuh cinta plak dgn JUALAN kita. Diulang jatuh cinta dgn JUALAN produk yer bukan dengan kita. Kalau jatuh cinta dgn kita alamatnya dapat free saja lah produk tu sebab kita akan bagi free. Hahahaha

Betapa PENTING mesej berpengaruh … mesti sesuai dan mestilah yang sangat spesifik.
Contohnya:
Pekerja sambilan diperlukan.
Kerja Sambilan sebagai Agen Produk X.
Peluang Pendapatan sehingga RM1000 seminggu berkerja secara sambilan sahaja.
Agak agak kalau dari segi psikologinya mana satu iklan yang anda akan pilih? Lu Pikir La Sendiri….

4.GUNA IKLAN BERBAYAR

Bagi yang bermodal besar tiada masalah untuk menggunakan iklan berbayar. Dalam facebook ni ada banyak cara marketing. Kalau kita duit banyak dan tiada masalah untuk keluarkan modal. Anda boleh menggunakan FB Ads. Selain itu anda juga boleh menggunakan khidmat Page atau Group yang sudah viral. Mereka akan mengenakan bayaran tertentu untuk viralkan produk anda. Kesimpulan berbagai cara boleh digunakan sekiranya modal tidak menjadi halangan untuk anda. Tetapi bagaimana pula dgn Peniaga bilis ataupun sampan sampan kecil ? Anda perlu rajin mempromosi produk anda secara manual ke group group dan setiap hari perlu meluangkan lebih masa untuk mencari PROSPEK YANG TEPAT. Saya boleh cadangkan satu aplikasi untuk memudahkan kerja anda. Klik link di bawah sekali sekiranya ingin mengetahui secara lanjut.

Saya rasa itu sahaja SENJATA asas jika anda ingin berperang di Facebook.

Kalau anda betul betul berminat untuk ceburkan diri dalam bidang bisnes online ni, saya ingin cadangkan satu TEKNIK TERBAIK untuk Peniaga Kecil ataupun Peniaga yang tidak mempunyai modal yang besar. So far saya berpuas hati dgn teknik ni. Seolah olah memberi nafas yang baru untuk saya terus berniaga di facebook. Sudah ramai dikalangan team saya berjaya menjual dgn TEKNIK di bawah. Secara ringkasnya kita menggunakan satu aplikasi untuk memudahkan lagi kerja kerja mencari prospek dan juga marketing di facebook. Dgn modal tak sampai RM200 amat lah berbaloi baloi untuk pelaburan. Terus terang saya cakap 5 hari saya guna aplikasi untuk jualan online saya, saya telah mendapat jualan mencecah 4 angka. Peningkatan yang mendadak.  Allah dah bantu saya temukan aplikasi ni . Tinggal saya sahaja untuk usaha.  Klik link dibawah jika ingin mengetahui secara lanjut.

TEKNIK DAPATKAN 99% PELANGGAN YANG TEPAT TANPA “FB ADS”

Comments

comments

Incoming search terms:

 

1100 total views, 1 today

  

Sponsored Links

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Peranan Internet dalam Perniagaan

    by on April 24, 2017 - 0 Comments

    [ad_1] internet memainkan peranan penting dalam setiap aspek kehidupan moden kita. teknologi internet memainkan peranan utama dalam perniagaan. Sebagai pemilik perniagaan, mengetahui peranan internet dalam perniagaan akan membantu anda mengambil kesempatan daripada peluang yang kuat ia menawarkan untuk berkembang perniagaan anda dan membuat operasi yang lebih berkesan. Berikut adalah cara yang berbeza di mana internet […]

  • Promosi Internet - Kelebihan dan Kelemahan

    by on April 25, 2017 - 0 Comments

    [ad_1] Kemunculan perdagangan global, peningkatan dalam pelaburan asing dan urus niaga merentas sempadan telah menangguhkan banyak perniagaan kecil di bawah tekanan untuk mencari cara inovatif untuk terus memasarkan produk dan perkhidmatan mereka. Ini amat sukar memandangkan mereka sering beroperasi pada belanjawan pemasaran ketat. Dalam usaha untuk alternatif pemasaran murah, perniagaan kecil ini terus menggunakan alat […]

  • Teknik dapatkan buyer produk melalui facebook tanpa FB ads

    by on June 13, 2017 - 0 Comments

    SEMUA ORANG NAK BUSINESS TAPI KEBANYAKANNYA GAGAL. Sesiapa pun boleh berniaga di FACEBOOK . Sudah banyak blog memberitahu asas berniaga di FACEBOOK. Tapi kebanyakannya gagal untuk menarik BUYER untuk membeli produk atau servis yang dijalankan.  Saya selalu berbual dgn peniaga peniaga online. Rata rata akan berkata untuk melariskan produk ialah melaburkan duit ke FB Ads […]

  • Cara nak tarik pembeli di Facebook

    by on June 14, 2017 - 0 Comments

    Dalam zaman yang serba kos tinggi sekarang ni , dah semakin ramai yang cuba untuk buat bisnes online , terutama sekali di Facebook. Tapi kalau kita just menjual sahaja tanpa strategi yang betul maka tak lama lah bisnes kita bertahan. Ramai yang mengalami masalah seperti “Saya dah buat macam-macam promosi, tiada sales la” “Buat ads, […]

  • Kepentingan SEO untuk Semua Jenis Perniagaan

    by on May 4, 2017 - 0 Comments

    [ad_1] Search Engine Optimization memainkan peranan yang sangat penting dalam perniagaan anda. Dalam era digital ini, kedudukan enjin carian perniagaan anda boleh menjadi faktor penting untuk kejayaan anda. Jadi, bagaimana perniagaan boleh meningkatkan penempatannya dalam pencarian. Dengan bantuan SEO, perniagaan anda boleh pergi dari tempat untuk banyak tempat. Menurut data baru-baru ini, 82% penyelidikan pembeli […]

Promosi




WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com