Welcome, visitor! [ Register | Login

Apa itu Social Media Marketing?

Panduan May 2, 2017

[ad_1]

Sosial pemasaran media adalah sebahagian yang baru, tetapi penting pemasaran dalam talian yang telah diambil kira dalam beberapa tahun yang lalu. Satu takrifan ringkas ia adalah proses meningkatkan trafik ke laman web anda atau mendapat perhatian dalam talian walaupun laman media sosial.

Apakah laman media sosial?

Jenis-jenis laman web yang adalah orang-orang yang bergantung kepada interaksi manusia untuk bekerja, seperti Facebook, Twitter dan YouTube. Mereka semua memerlukan tindakan sosial yang berbeza dalam cara mereka bekerja seperti Twitter memberikan anda 140 aksara max untuk mengatakan sesuatu atau melalui video atau gambar, manakala Facebook juga anda watak-watak yang tidak terhad dan peluang untuk menambah banyak gambar pada satu masa, menyertai acara atau kemas kini saham.

Apakah media sosial yang penting?

sosial pemasaran media adalah sangat penting untuk meningkatkan dan usaha pengoptimuman enjin carian sokongan (SEO) kerana sekali halaman laman atau link yang didapati oleh pengguna-pengguna media sosial, ia kemudian boleh pergi 'viral' menunjuk banyak pautan kembali ke laman web yang seterusnya dilihat sebagai tanda populariti kepada jin carian dan memberi rangsangan dalam ranking ke laman web tersebut.

mengambil melihat tiga besar, seperti yang dinyatakan di atas Facebook, Twitter dan YouTube kita boleh lihat bagaimana setiap laman-laman media sosial membantu usaha pemasaran anda.

Menggunakan Facebook mungkin media sosial yang paling mudah dan yang paling biasa laman web yang orang telah mendengar d. Walaupun Twitter mempunyai berjuta-juta pengguna, ramai orang hanya menggunakan Twitter untuk mengikuti selebriti atau secara langsung untuk perniagaan mereka. Purata Joe tidak akan sentiasa boleh didapati di Twitter, manakala dengan Facebook kerana ia adalah semua tentang anda, maka ramai orang menggunakannya.

Kedua-dua perniagaan kecil dan besar bergantung kepada Facebook untuk membantu mempromosikan tawaran mereka mempunyai sekurang masa itu, serta menggunakannya untuk hantar gambar dan video. Ia juga satu yang besar adalah untuk mendapatkan orang ramai untuk berinteraksi sebagai pengguna boleh berkongsi kemas kini daripada perniagaan, yang bermaksud bahawa pemasaran media sosial membuat semua yang lebih mudah. ​​

Mempunyai halaman Facebook adalah cara untuk pergi untuk perniagaan dan menggalakkan orang menyukainya melalui insentif seperti pertandingan dan hadiah bermakna bahawa orang yang sanggup untuk memberitahu orang lain tentang laman anda, dan kemudian seterusnya tentang perniagaan anda.

Twitter seperti yang dinyatakan di atas adalah kerana semua memakan seperti Facebook kerana jenis orang yang menggunakannya, tetapi jika anda menggunakan Twitter untuk berinteraksi dan membuat hubungan dan rangkaian maka ia adalah lebih berkesan daripada Twitter. Ini adalah kerana orang tidak perlu terokai melalui halaman untuk melihat apa yang anda kira-kira. Apa yang kamu katakan dan lakukan adalah terhad kepada 140 aksara supaya anda perlu jelas dan ringkas dalam tindakan dan kata-kata anda, oleh itu menjadikannya lebih mudah untuk menarik perhatian orang (atau menyakitkan hati mereka!)

Twitter mengambil sedikit kerja keras di mana pemasaran media sosial adalah bimbang kerana anda perlu membina satu mengalir sebelum anda boleh mula untuk mempengaruhi bunga dan mendapat yang berikut adalah permulaan pertempuran. Orang tidak akan mahu untuk mengikuti anda jika anda sentiasa tweet tweet promosi atau sentiasa retweet mesej orang lain. Anda perlu pastikan anda adalah layak berikut dan bahawa apa yang anda katakan akan melibatkan orang.

Sebaik sahaja anda telah mencapai ini, maka anda bilas dan ulangi dan terus menulis apa yang anda telah menulis yang menarik pengikut anda pada tempat pertama. mesej dan perniagaan anda kemudiannya boleh tersebar di Twitter memberikan anda sambungan yang tidak ternilai.

YouTube juga diketahui umum sehingga, seperti Twitter, anda perlu menjadi sangat fokus untuk berjaya digunakan dalam kempen pemasaran media sosial anda. YouTube bekerja lebih untuk laman web pendidikan dan mereka yang menjual perkara-perkara yang boleh mendapat manfaat daripada demonstrasi. Menggunakan tag yang betul dan penerangan juga menambah kempen supaya orang boleh mencari video anda menggunakan tag.

Video yang telah menjadi baik dibuat, dan jika anda mengambil masa untuk tesis menyusun video dan orang-orang seperti apa yang mereka lihat, ia boleh mengambil masa beberapa jam untuk video anda untuk pergi virus, sekali lagi memberikan anda kebangsaan dan juga pendedahan antarabangsa!

[ad_2]

Source by Wendy Poulopoulos

Comments

comments

No Tags

626 total views, 1 today

  

Sponsored Links

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Promosi Internet - Kelebihan dan Kelemahan

    by on April 25, 2017 - 0 Comments

    [ad_1] Kemunculan perdagangan global, peningkatan dalam pelaburan asing dan urus niaga merentas sempadan telah menangguhkan banyak perniagaan kecil di bawah tekanan untuk mencari cara inovatif untuk terus memasarkan produk dan perkhidmatan mereka. Ini amat sukar memandangkan mereka sering beroperasi pada belanjawan pemasaran ketat. Dalam usaha untuk alternatif pemasaran murah, perniagaan kecil ini terus menggunakan alat […]

  • Peranan Internet dalam Perniagaan

    by on April 24, 2017 - 0 Comments

    [ad_1] internet memainkan peranan penting dalam setiap aspek kehidupan moden kita. teknologi internet memainkan peranan utama dalam perniagaan. Sebagai pemilik perniagaan, mengetahui peranan internet dalam perniagaan akan membantu anda mengambil kesempatan daripada peluang yang kuat ia menawarkan untuk berkembang perniagaan anda dan membuat operasi yang lebih berkesan. Berikut adalah cara yang berbeza di mana internet […]

  • Cara nak tarik pembeli di Facebook

    by on June 14, 2017 - 0 Comments

    Dalam zaman yang serba kos tinggi sekarang ni , dah semakin ramai yang cuba untuk buat bisnes online , terutama sekali di Facebook. Tapi kalau kita just menjual sahaja tanpa strategi yang betul maka tak lama lah bisnes kita bertahan. Ramai yang mengalami masalah seperti “Saya dah buat macam-macam promosi, tiada sales la” “Buat ads, […]

  • Teknik dapatkan buyer produk melalui facebook tanpa FB ads

    by on June 13, 2017 - 0 Comments

    SEMUA ORANG NAK BUSINESS TAPI KEBANYAKANNYA GAGAL. Sesiapa pun boleh berniaga di FACEBOOK . Sudah banyak blog memberitahu asas berniaga di FACEBOOK. Tapi kebanyakannya gagal untuk menarik BUYER untuk membeli produk atau servis yang dijalankan.  Saya selalu berbual dgn peniaga peniaga online. Rata rata akan berkata untuk melariskan produk ialah melaburkan duit ke FB Ads […]

  • Kepentingan SEO untuk Semua Jenis Perniagaan

    by on May 4, 2017 - 0 Comments

    [ad_1] Search Engine Optimization memainkan peranan yang sangat penting dalam perniagaan anda. Dalam era digital ini, kedudukan enjin carian perniagaan anda boleh menjadi faktor penting untuk kejayaan anda. Jadi, bagaimana perniagaan boleh meningkatkan penempatannya dalam pencarian. Dengan bantuan SEO, perniagaan anda boleh pergi dari tempat untuk banyak tempat. Menurut data baru-baru ini, 82% penyelidikan pembeli […]

Promosi




WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com