Welcome, visitor! [ Register | Login

Promosi Internet – Kelebihan dan Kelemahan

Panduan April 25, 2017

[ad_1]

Kemunculan perdagangan global, peningkatan dalam pelaburan asing dan urus niaga merentas sempadan telah menangguhkan banyak perniagaan kecil di bawah tekanan untuk mencari cara inovatif untuk terus memasarkan produk dan perkhidmatan mereka. Ini amat sukar memandangkan mereka sering beroperasi pada belanjawan pemasaran ketat.

Dalam usaha untuk alternatif pemasaran murah, perniagaan kecil ini terus menggunakan alat pemasaran konvensional seperti iklan akhbar, majalah, radio dan televisyen, menyedari kelebihan bahawa Promosi Internet menawarkan. Semua terlalu kerap, usahawan-usahawan ini memberi tumpuan kepada kelemahan Promosi Internet dan gagal dengan secukupnya untuk mengambil kesempatan daripada peluang-peluang yang membentangkan. Selain itu, keasyikan mereka dengan strategi pemasaran konvensional didorong oleh salah faham bahawa ini adalah lebih murah daripada Promosi Internet.

Kepada usahawan yang paling kecil perniagaan, pemasaran atau mempromosikan produk atau perkhidmatan mereka melalui Internet boleh menjadi satu tugas yang mudah. Walau bagaimanapun, dengan maklumat yang mencukupi perniagaan kecil boleh mendapat manfaat ketara daripada Promosi Internet sambil meminimumkan kelemahan bahawa pembentangan. Malah, ia boleh membuktikan untuk menjadi strategi pemasaran yang menjana pulangan tertinggi atas pelaburan.

Kelebihan

Kos Berkesan dan Enduring Marketing Strategies

Internet telah menjadi lebuhraya maklumat untuk orang ramai membeli. Kebanyakan orang lebih suka transaksi percuma mudah bahawa membeli-belah Internet boleh menawarkan. Hasilnya, Internet telah menjadi alat jualan yang paling berkuasa. Promosi Internet menawarkan cara yang kos efektif untuk perniagaan kecil untuk meningkatkan rangkaian produk atau pengedaran perkhidmatan mereka. Sebagai contoh, penggunaan portal boleh membantu mewujudkan saluran pemasaran baru dan logistik, atau menyediakan akses produk yang lebih baik atau lebih cepat untuk pelanggan.

Berbanding dengan lain-lain bentuk pemasaran, Promosi Internet membentangkan kelebihan bajet dan simpanan dikurangkan kos, berbanding dengan percetakan risalah, menghasilkan iklan televisyen atau radio atau menguruskan pusat panggilan. Ia memberikan pilihan yang cepat dan kos efektif untuk menembusi pasaran baru.

Penembusan Market

Dengan berjuta-juta orang yang menggunakan Internet untuk mencari produk dan perkhidmatan, perniagaan kecil boleh menembusi pasaran lain di sebahagian kecil daripada kos kaedah pemasaran tradisional.

laman web yang bertindak sebagai depan kedai maya, membolehkan perniagaan untuk terus dibuka 24/7. Promosi Internet memberikan penglihatan perniagaan yang lebih besar, dengan itu mewujudkan lebih banyak peluang untuk meningkatkan pelanggan pada kos yang agak rendah. Jangan sekali-kali sebelum ini, kini ia menjadi lebih mudah untuk perniagaan orang kaya baru dapat mendekati berjuta-juta pelanggan yang berpotensi dan untuk meletakkan diri mereka untuk berjaya, tanpa memerlukan infrastruktur yang mahal dan kos pemasaran yang amat sangat. Terima kasih kepada Internet, perniagaan baru boleh menjadi popular dalam masa semalaman.

Kos Rendah, Segera Komunikasi

Email menjadikan segera komunikasi perniagaan, sama ada pelanggan atau perniagaan affiliate terletak di seberang jalan atau di seluruh dunia . Ia menjadikannya lebih mudah bagi pelanggan untuk mengekalkan hubungan dan sedia memudahkan pembelian berulang. Oleh itu, satu strategi dalam talian yang berkesan boleh menutup perniagaan web kecil ke penjimat kos dan menjana pendapatan mesin maya. Keputusan akhirnya adalah bahawa perniagaan kecil boleh mendapat kelebihan daya saing yang penting dalam pasaran tertentu.

oleh itu

Banyak perniagaan online telah menggunakan penggunaan ezines, blog, iklan pop-up dan lain-lain alat pemasaran dalam talian untuk membolehkan pelanggan tahu tentang produk atau perkhidmatan baru serta memberikan maklumat yang berkaitan dengan industri masing-masing. Manfaat daripada strategi ini adalah dua kali ganda. Pemasar berkesan boleh meningkatkan kesedaran jenama untuk produk yang agak baru di pasaran di samping membantu mengukuhkan hubungan pelanggan, dengan jangka masa yang lebih pendek.

Kandungan adalah Timeless

Promosi Internet juga menyediakan kelebihan yang berkekalan. Manakala penyertaan perdagangan yang adil atau persidangan kehilangan impak jualan, apabila ia berakhir, dan iklan dalam majalah akhbar atau perniagaan boleh cepat hilang nilai menjana jualan dalam tempoh satu atau dua hari atau sebaik sahaja isu seterusnya dilepaskan; Promosi Internet sering abadi. Selain daripada tarikh dan kadang-kadang harga, banyak kandungan laman web anda kekal tahun sah selepas.

Real Statistik Masa Untuk Mengukur Kejayaan Kempen Promosi Salah satu kelebihan yang paling penting Promosi Internet

adalah bahawa kejayaannya diukur. Pemasar boleh menggunakan alat-alat yang memberikan statistik masa sebenar, pada pelawat unik, pelawat berulang, klik melalui kadar (CTR) pada iklan, sekali gus membolehkan mereka untuk menilai keberkesanan kempen promosi. Ini membolehkan pemasar untuk menentukan apa yang bekerja untuk pasaran tertentu dan untuk membuat perubahan yang tepat pada masanya dalam strategi pemasaran mereka.

Masa Penjimatan

Satu lagi kelebihan penting Promosi Internet adalah bahawa ia menjimatkan masa kerana ia secara amnya tidak jauh dengan kaunseling mengenai penggunaan produk dan manfaat, maklumat perkhidmatan dan pentadbiran jualan. Pelawat boleh mengakses "soalan kerap ditanya" untuk membantu diri mereka sendiri, dan boleh membeli dalam talian, tanpa penglibatan kakitangan. Ini menjimatkan masa dan wang. Jadi, sama ada 10 atau 10,000 pelawat melawat laman web ini, kos yang meningkat adalah marginal manakala simpanan boleh besar.

Tetapi seperti mana-mana pendekatan perniagaan, Promosi Internet bukan tanpa risiko dan kelemahannya.

Kelemahan

Kesukaran dalam Menarik Pelanggan

perniagaan kecil mungkin tidak mempunyai sumber untuk membayar untuk dimasukkan direktori dibayar, membayar semalam Rangkuman klik dan sering terpaksa bergantung semata-mata kepada pengoptimuman enjin carian atau dari mulut ke mulut untuk memandu trafik ke laman web mereka. Dengan berjuta-juta perniagaan menjual produk dan perkhidmatan yang sama, bersaing dengan perniagaan yang lebih mantap boleh menjadi satu usaha yang mengecewakan dan mahal untuk perniagaan kecil.

Sebaliknya, syarikat-syarikat yang lebih besar boleh menawarkan promosi, membayar untuk Kemasukan direktori, melaksanakan gaji setiap kempen klik serta menggaji "yang yang" dalam pemasaran internet untuk membangunkan kempen yang menjana trafik dan petunjuk.

Kesukaran Menilai kesahihan Transaksi

satu lagi kelemahan ketara daripada melakukan perniagaan mempromosikan dalam talian adalah bahawa ia mungkin sukar bagi ahli perniagaan dan pengguna untuk menilai dengan teliti kesahihan transaksi. perniagaan kecil terdedah kepada pencuri menggunakan kad kredit dicuri dan maklumat yang dicuri untuk melakukan transaksi dalam talian.

Dengan kad kredit Internet dan penipuan identiti meningkat, perniagaan kecil terpaksa membiayai langkah-langkah keselamatan yang mahal untuk mengurangkan kelemahan mereka kepada penipuan.

Jurujual dan pelanggan Ribut

satu lagi kelemahan promosi melalui Internet adalah bahawa pelanggan dan ahli perniagaan yang terpencil. Terdapat hubungan peribadi sedikit antara pelanggan dan jurujual sebelum dan selepas jualan ditutup. Oleh itu, prospek untuk jualan ulangan dengan itu boleh berkurangan. Usahawan oleh itu dipaksa untuk menerima pakai strategi pemasaran untuk memandu pengguna dalam talian kembali ke laman web mereka.

Dari semua tanda-tanda, ternyata bahawa kelebihan promosi Internet, jauh melebihi keburukan. Dengan pengetahuan yang mencukupi, usahawan boleh mendapat manfaat ketara daripada promosi Internet, pemilik perniagaan terutama yang kecil.

Semakin ramai, pertumbuhan dan jangkauan daripada-kanak, kemudahan dan akses untuk pelanggan menjadi tidak dapat dielakkan. Perniagaan kecil akan oleh itu dinasihatkan untuk memulakan fungsi pengiklanan web mereka untuk meningkatkan daya saing mereka dalam talian.

[ad_2]

Source by Carla Lendor

Comments

comments

Incoming search terms:

No Tags

343 total views, 1 today

  

Sponsored Links

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Peranan Internet dalam Perniagaan

    by on April 24, 2017 - 0 Comments

    [ad_1] internet memainkan peranan penting dalam setiap aspek kehidupan moden kita. teknologi internet memainkan peranan utama dalam perniagaan. Sebagai pemilik perniagaan, mengetahui peranan internet dalam perniagaan akan membantu anda mengambil kesempatan daripada peluang yang kuat ia menawarkan untuk berkembang perniagaan anda dan membuat operasi yang lebih berkesan. Berikut adalah cara yang berbeza di mana internet […]

  • Teknik dapatkan buyer produk melalui facebook tanpa FB ads

    by on June 13, 2017 - 0 Comments

    SEMUA ORANG NAK BUSINESS TAPI KEBANYAKANNYA GAGAL. Sesiapa pun boleh berniaga di FACEBOOK . Sudah banyak blog memberitahu asas berniaga di FACEBOOK. Tapi kebanyakannya gagal untuk menarik BUYER untuk membeli produk atau servis yang dijalankan.  Saya selalu berbual dgn peniaga peniaga online. Rata rata akan berkata untuk melariskan produk ialah melaburkan duit ke FB Ads […]

  • Promosi Internet - Kelebihan dan Kelemahan

    by on April 25, 2017 - 0 Comments

    [ad_1] Kemunculan perdagangan global, peningkatan dalam pelaburan asing dan urus niaga merentas sempadan telah menangguhkan banyak perniagaan kecil di bawah tekanan untuk mencari cara inovatif untuk terus memasarkan produk dan perkhidmatan mereka. Ini amat sukar memandangkan mereka sering beroperasi pada belanjawan pemasaran ketat. Dalam usaha untuk alternatif pemasaran murah, perniagaan kecil ini terus menggunakan alat […]

  • Cara nak tarik pembeli di Facebook

    by on June 14, 2017 - 0 Comments

    Dalam zaman yang serba kos tinggi sekarang ni , dah semakin ramai yang cuba untuk buat bisnes online , terutama sekali di Facebook. Tapi kalau kita just menjual sahaja tanpa strategi yang betul maka tak lama lah bisnes kita bertahan. Ramai yang mengalami masalah seperti “Saya dah buat macam-macam promosi, tiada sales la” “Buat ads, […]

  • Apa itu Social Media Marketing?

    by on May 2, 2017 - 0 Comments

    [ad_1] Sosial pemasaran media adalah sebahagian yang baru, tetapi penting pemasaran dalam talian yang telah diambil kira dalam beberapa tahun yang lalu. Satu takrifan ringkas ia adalah proses meningkatkan trafik ke laman web anda atau mendapat perhatian dalam talian walaupun laman media sosial. Apakah laman media sosial? Jenis-jenis laman web yang adalah orang-orang yang bergantung […]

Promosi