Welcome, visitor! [ Register | Login

Bagaimana untuk Dapatkan Lebih Engagement di Instagram

Panduan April 27, 2017

[ad_1]

Cukup mudah untuk memuat naik dan berkongsi gambar di Instagram dan beberapa pengguna hanya berpuas hati dengan melakukan hal itu. Tetapi terdapat lebih banyak cara untuk meningkatkan kehadiran anda dan menarik lebih banyak pengikut di platform.

Engagement masih utama dalam rangkaian sosial dan di Instagram, pengguna semua jenis termasuk pemilik perniagaan yang mahu meningkatkan penglibatan di laman web ini boleh berbuat demikian melalui pelbagai strategi.

tag foto

Tagging gambar adalah cara yang pasti untuk mendapatkan orang-orang seperti dan komen mengenai aplikasi perkongsian foto, Instagram. Ini telah disahkan oleh kajian yang dilakukan oleh Dan Zarrella bertajuk "The Science of Instagram."

Ia adalah mungkin untuk menandakan nama orang pada gambar Instagram. Malah, pengguna boleh tag sehingga 30 orang dalam satu foto.

Dan selain daripada orang-orang, anda juga boleh menandakan lokasi anda.

Apabila anda menandakan nama orang, anda mendedahkan foto anda kepada lebih ramai orang. Rakyat tag anda akan dimaklumkan meningkatkan kemungkinan foto anda mendapat seperti atau komen. Rakan-rakan dan pengikut orang yang anda ditandai juga akan dapat untuk melihat gambar manakala orang yang mencari lokasi tertentu juga akan dapat melihatnya.

Gunakan Perkataan Like dan Comment

Satu lagi strategi yang boleh mendapat gambar anda lebih suka dan komen adalah dengan menggunakan kata-kata seperti atau komen dalam kapsyen anda. Perlu diingat bahawa sebagai pengguna Instagram, anda boleh menambah kapsyen foto anda. Langkah ini penting kerana ia memberi pengikut anda idea tentang apa foto anda adalah semua tentang.

Tambah Penapis

Penapis membuat gambar di Instagram lebih menawan. Terdapat beberapa jenis yang ada seperti orang-orang yang mencerahkan imej, menambah ketepuan dan desaturation dan satu yang membolehkan anda membuat gambar hitam dan putih klasik.

Kajian ini, bagaimanapun, menyatakan bahawa penapis yang terbaik untuk digunakan adalah "penapis biasa" yang membolehkan anda hantar foto kerana ia adalah tanpa kesan khas.

Berdasarkan kepada penyelidikan, imej-imej dengan penapis biasa mendapat paling banyak suka dan komen. Penapis lain yang popular adalah willow, valencia dan sierra.

Subjek Photo

Subjek foto anda sentiasa faktor utama dalam menarik perhatian daripada pengguna Instagram dan semakin suka dan komen. Mereka yang menampilkan wajah didapati lebih popular berbanding dengan mereka yang menunjukkan objek, tempat atau pemandangan.

-foto yang mempunyai gambar diri sendiri atau sekumpulan orang mendapat perhatian yang lebih. Mereka menerima kenaikan 35 dalam suka berbanding gambar tanpa wajah.

Sekarang anda tahu langkah-langkah ini, pastikan anda mengamalkannya setiap kali anda log masuk ke akaun Instagram anda.

[ad_2]

Source by Wendy Chamberlain

Comments

comments

No Tags

613 total views, 1 today

  

Sponsored Links

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

  • Promosi Internet - Kelebihan dan Kelemahan

    by on April 25, 2017 - 0 Comments

    [ad_1] Kemunculan perdagangan global, peningkatan dalam pelaburan asing dan urus niaga merentas sempadan telah menangguhkan banyak perniagaan kecil di bawah tekanan untuk mencari cara inovatif untuk terus memasarkan produk dan perkhidmatan mereka. Ini amat sukar memandangkan mereka sering beroperasi pada belanjawan pemasaran ketat. Dalam usaha untuk alternatif pemasaran murah, perniagaan kecil ini terus menggunakan alat […]

  • Peranan Internet dalam Perniagaan

    by on April 24, 2017 - 0 Comments

    [ad_1] internet memainkan peranan penting dalam setiap aspek kehidupan moden kita. teknologi internet memainkan peranan utama dalam perniagaan. Sebagai pemilik perniagaan, mengetahui peranan internet dalam perniagaan akan membantu anda mengambil kesempatan daripada peluang yang kuat ia menawarkan untuk berkembang perniagaan anda dan membuat operasi yang lebih berkesan. Berikut adalah cara yang berbeza di mana internet […]

  • Cara nak tarik pembeli di Facebook

    by on June 14, 2017 - 0 Comments

    Dalam zaman yang serba kos tinggi sekarang ni , dah semakin ramai yang cuba untuk buat bisnes online , terutama sekali di Facebook. Tapi kalau kita just menjual sahaja tanpa strategi yang betul maka tak lama lah bisnes kita bertahan. Ramai yang mengalami masalah seperti “Saya dah buat macam-macam promosi, tiada sales la” “Buat ads, […]

  • Teknik dapatkan buyer produk melalui facebook tanpa FB ads

    by on June 13, 2017 - 0 Comments

    SEMUA ORANG NAK BUSINESS TAPI KEBANYAKANNYA GAGAL. Sesiapa pun boleh berniaga di FACEBOOK . Sudah banyak blog memberitahu asas berniaga di FACEBOOK. Tapi kebanyakannya gagal untuk menarik BUYER untuk membeli produk atau servis yang dijalankan.  Saya selalu berbual dgn peniaga peniaga online. Rata rata akan berkata untuk melariskan produk ialah melaburkan duit ke FB Ads […]

  • Kepentingan SEO untuk Semua Jenis Perniagaan

    by on May 4, 2017 - 0 Comments

    [ad_1] Search Engine Optimization memainkan peranan yang sangat penting dalam perniagaan anda. Dalam era digital ini, kedudukan enjin carian perniagaan anda boleh menjadi faktor penting untuk kejayaan anda. Jadi, bagaimana perniagaan boleh meningkatkan penempatannya dalam pencarian. Dengan bantuan SEO, perniagaan anda boleh pergi dari tempat untuk banyak tempat. Menurut data baru-baru ini, 82% penyelidikan pembeli […]

Promosi




WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com